Vad kan du göra i din församling?

Vi alla vi nå fler människor så att de kan möta Gud. Genom Borås Cafékyrka har vi testat och kommit fram till flera bra saker att göra för att möta människor. Här är några tips som vi gärna vill ge dig som du kan göra i din församling!

Det finns många saker du kan göra för att nå ut till fler människor och få in dem i din församling. Det viktigaste är att vara medveten om det och se till att du alltid håller utkik efter möjligheter. Här är några saker som du kan göra:

Tips på vad du kan göra i din församling

Hemsida och sociala medier

Idag lever vi i en digital värld. Ett väldigt bra tips är att se till att er webbplats och sociala medieplattformar är uppdaterade och användarvänliga. Detta är oftast de första ställena som människor kommer att gå till när de söker information om er församling. Om de inte kan hitta det de söker på kommer de snabbt att gå vidare.

Evenemang och aktiviteter

Håll regelbundna evenemang och aktiviteter som är öppna för allmänheten. Det kan vara allt från en månatlig filmkväll till ett bibelstudium varje vecka. Nyckeln är att se till att alla känner sig välkomna och inkluderade.

Engagemang i samhället

Engagera dig i ditt lokalsamhälle. Vi på Cafékyrkan jobbar med matkasseinsamling och delar ut kläder till människor i nöd. Ofta så behöver det inte vara så avancerat, men genom att visa att du bryr dig om ditt samhälle är det mer sannolikt att du lockar till dig nya medlemmar.

Välkomna besökare

Var öppen och välkomnande mot besökare. Det här kan tyckas vara en självklarhet, men det är ofta de små sakerna som gör störst skillnad. Se till att alla känner att de är en del av gemenskapen, oavsett hur länge de har besökt gudstjänsterna.

Det finns många sätt att nå ut till nya människor och få in dem i din församling. Det viktigaste är att vara medveten om det och alltid hålla utkik efter möjligheter. Genom att följa dessa tips kommer du att vara på god väg att skapa en varm och välkomnande gemenskap som alla vill vara en del av.

Dela detta inlägg

Facebook
E-post

Följ oss

© 2022 Borås Cafékyrka