Tips att hantera skilsmässa som kristen

Ingen går in i ett äktenskap och förväntar sig att det ska misslyckas. Men som alla som har varit med om en skilsmässa kommer att berätta för dig. Det händer ibland saker som vi inte kan kontrollera. Om du befinner dig mitt i en skilsmässa och kämpar för att komma fram till hur du ska hantera det som kristen, finns här fyra råd som kan hjälpa dig.

Lita på Gud

När allt annat i ditt liv rasar samman är det viktigt att komma ihåg att Gud fortfarande finns där. Han har fortfarande kontroll och han älskar dig fortfarande. Tillbringa tid med att läsa din bibel och be varje dag. Luta dig till dina vänner och familjemedlemmar som också är kristna för att få stöd. Om du behöver professionell hjälp för att ta dig igenom denna svåra tid, var inte rädd för att söka en kristen rådgivare eller terapeut. Du kan även kontakta oss här för stöd!

Tänk inte på det förflutna

Det är naturligt att vilja uppehålla sig vid vad som gick fel i ditt äktenskap och vad som kunde ha gjorts annorlunda. Men om du uppehåller dig vid det förflutna blir det bara svårare för dig att gå vidare med ditt liv. Fokusera i stället på nuet och framtiden. Vad kan du göra i dag för att göra din morgondag bättre? 

Förlåtelse

Den här är svår, men den är så viktig. Om du vill kunna gå vidare efter din skilsmässa måste du förlåta ditt ex. Att förlåta dem betyder inte att det de gjorde var okej; det betyder bara att du väljer att inte låta deras handlingar definiera dig eller din framtid 

Ge inte upp kärleken

Bara för att ditt äktenskap inte fungerade betyder det inte att du ska ge upp kärleken helt och hållet. Stäng inte av tanken på att hitta kärleken igen i framtiden. Vem vet vad  som händer i framtiden?

Vad ska man då göra?

Det är aldrig lätt att hantera en skilsmässa, men det kan vara särskilt svårt om du försöker göra det som kristen. Om du befinner dig i den här situationen, luta dig mot Gud för att få styrka, fokusera på nuet, förlåta din före detta make/maka och ge inte upp kärleken helt och hållet. Med tid och ansträngning kommer du så småningom att kunna gå vidare från detta svåra kapitel i ditt liv.

Dela detta inlägg

Facebook
E-post

Följ oss

© 2022 Borås Cafékyrka