Hur bjuder man in en vän till kyrkan?

Några idéer på hur du kan bjuda in en vän till kyrkan

Du har gått i kyrkan ett tag nu och du älskar den. Gemenskapen, undervisningen, få hänga med Gud … allt är bra. Du vill att dina vänner ska få uppleva samma sak, men du vet inte riktigt hur du ska gå tillväga för att bjuda in dem. Kyrkan kan trots allt vara ett känsligt ämne för vissa människor. Men oroa dig inte! Vi är här för att hjälpa dig. Här är några av de bästa sätten att bjuda in en vän till kyrkan.

Inbjudan till en enskild person

Det bästa sättet att bjuda in någon till något är oftast en mot en. På så sätt kan du mäta deras intresse och skräddarsy samtalet därefter. När det gäller att bjuda in någon till kyrkan är en personlig inbjudan alltid bäst. Du kan ta reda på vad de tror, ställa frågor och få en känsla för var de befinner sig andligt. Därifrån kan du bestämma hur du bäst ska gå vidare 

Gruppinbjudan

Om du inte känner dig bekväm med att bjuda in någon enskilt eller om personen verkar motarbeta idén kan du försöka bjuda in den som en del av en grupp. Det kan vara något så enkelt som att bjuda in dem till kyrkan tillsammans med dig och din familj eller att samla ihop en grupp vänner och gå dit som ett team. Gruppinbjudningar är bra eftersom de tar bort pressen från en enskild person och får alla att känna sig mer bekväma.

Inbjudan genom en aktivitet

Många kyrkor har olika aktiviteter t.ex. stickcafé, efter skolan eller smultronstället som alla kan delta i, oavsett om de går i kyrkan eller inte. Om du känner till en vän som skulle kunna vara intresserad av att hjälpa till med något sådant, varför inte bjuda in dem att komma och titta på kyrkan medan de gör det? Det är ett bra sätt för dem att se vad kyrkan handlar om utan att känna sig tvingade att delta i gudstjänsterna.  

Det finns inget rätt sätt att bjuda in någon till kyrkan. Det viktigaste är att du är respektfull och förstår att alla har sin egen andliga resa. Genom att vara lyhörd för det och anpassa ditt samtal därefter kommer du att vara säker på att göra framsteg när det gäller att få dina vänner att engagera sig i din kyrkliga gemenskap!

Dela detta inlägg

Facebook
E-post

Följ oss

© 2022 Borås Cafékyrka