4 saker som kristna bör sluta göra

Vi har alla utrymme för förbättringar, och det gäller särskilt när det gäller vår tro. Om du är kristen finns det fyra saker du bör sluta göra för att göra din tro starkare. Läs vidare för att ta reda på vilka de är.

Stanna inte i din bekvämlighetzon

Om vi inte är försiktiga kan vår kristna vandring bli stillastående och tråkig. För att fortsätta växa måste vi kliva ut ur våra komfortzoner och uppleva nya saker. Att utmana oss själva hjälper oss att växa i vår tro och bli mer lika Jesus. 

Sluta jämföra dig med andra

Det här är lättare sagt än gjort, men det är viktigt att komma ihåg att vi alla befinner oss på vår egen unika resa med Gud. Jämförelse är nöjdhetens fiende, så istället för att oroa dig för vad andra har eller vad de gör, fokusera på din relation med Gud och var han vill att du ska vara.

Inte vara dömande

Det är lätt att fastna med att tro är det enda rätta sättet, men sanningen är att Gud inte ser saker och ting på samma sätt som vi gör. Han är full av nåd och barmhärtighet, och vi måste utsträcka samma nåd och barmhärtighet till andra, även om de inte lever upp till våra normer.

Att försöka vara perfekt

Ingen är perfekt, och det gäller även kristna. Vi sätter ofta så mycket press på oss själva att leva upp till en omöjlig standard av perfektion att vi till slut känner oss överväldigade och modfällda. Istället för att försöka vara perfekt kan du fokusera på att vara autentisk och leva ditt liv med integritet. 

Bli stark i Gud

Kristna bör sluta försöka vara perfekta, jämföra sig med andra, vara dömande och stanna i sina bekvämlighetszoner för att göra sin tro starkare. Att vandra med Gud är en livslång resa och det finns alltid utrymme för förbättring. Genom att anstränga oss för att växa i vår tro kan vi bli mer lika Jesus och fördjupa vårt förhållande till Gud.

Dela detta inlägg

Facebook
E-post

Följ oss

© 2022 Borås Cafékyrka