Enkla tips om hur man läser Bibeln

Vart börjar man?

Bibeln kan vara skrämmande. Det är en stor bok med mycket historia och den kan vara svår att förstå. Men den är också full av fantastiska berättelser, visdom och insikter som kan förändra ditt liv. Så var ska man börja? Här är några enkla tips om hur man läser Bibeln.

Börja med en plan

Bibeln är inte en bok som du bara kan plocka upp och börja läsa från början till slut. Man kan behöva lite tips på hur man läser bibeln Det finns dock inget rätt sätt att läsa Bibeln, men det hjälper att ha en plan. Det finns många olika planeringar för bibelläsning på nätet eller i din lokala bokhandel. Hitta en som ser intressant ut för dig och förbinda dig att hålla dig till den i minst en månad. Vi har länkat några under som vi kan rekommendera:

Läs tillsammans med någon annan

Ett annat bra sätt att se till att du håller dig till din läsplan är att hitta en vän eller familjemedlem som också är intresserad av att läsa Bibeln och göra det tillsammans. Ni kan hålla varandra ansvariga, ställa frågor till varandra och diskutera vad ni lär er.

I Cafékyrkan har vi smågrupper som studerar tillsammans och går igenom alla dagliga utmaningar, samt går igenom bibeln. Vill du veta mer? Kontakta gärna oss här så hittar vi dig en grupp för dig att läsa tillsammans med!

Använd studiehjälpmedel

Om du har svårt att förstå vad du läser finns det gott om resurser som kan hjälpa dig. Leta efter en studiebibel som har kommentarer på sidan av sidan eller kolla in någon av de många webbplatser eller appar som erbjuder bibelkommentarer och resurser. Nedanför kan du se några studiebiblar vi rekommenderar och några appar med massvis av planer.

Bibelappen kan du hitta här!

Svenska Folkbibeln med förklarande fotnoter
Lätt läst: Nya levande bibeln

Dela detta inlägg

Facebook
E-post

Matkasse insamling

Cafékyrkans matkasse insamling är nu igång för 2022! Välkommen att vara med och ge till behövande familjer i...

Läs mer

Följ oss

© 2022 Borås Cafékyrka